Sosyal Medya

Dünya

Zekeriya Öz, Almanya’dan ‘iltica’ istedi-Murat Kelkitlioğlu

Almanya’nın, Türkiye düşmanı terör örgütleriyle yaptığı ittifakı artık bilmeyen kalmadı. PKK ve DHKP-C’ye şimdi de FET֒yü eklediler. Bunu saklama gereği bile hissetmiyorlar.



Alman Gizli Servisi BND’nin BaÅŸkanı Bruno Kahl, geçtiÄŸimz gün açık açık, “15 Temmuz'un arkasında FETÖ’nün olduÄŸuna dair kanıt yok. Onlar terör deÄŸil, sivil toplum örgütüdür” diyerek FETÖ’ye ve militanlarına sahip çıktı. Bu açıklamanın bir baÅŸka anlamı da, Almanya’nın FETÖ ile yaptığı iÅŸbirliÄŸinin açıkça itirafı olması. 15 Temmuz iÅŸgal giriÅŸiminin arkasında kimlerin olduÄŸu sorusu cevap bulmaya baÅŸladı.
FETÖ’nün yargı militanları Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın sığındığı Almanya’da, BND tarafından korunduÄŸunu, Öz ve Kara’nın gizli servise casusluk yaptıklarını bu köşede defalarca gündeme getirdim. BND baÅŸkanının FETÖ ile ilgili yaptığı açıklamalar yazdıklarımın ne kadar doÄŸru olduÄŸunu da kanıtlar nitelikte.
 
 
Bütün bu geliÅŸmeler yaÅŸanırken, geçtiÄŸimiz günlerde Uluslararası Diplomatlar BirliÄŸi BaÅŸkanı Günther Meinel ziyaretime gelmiÅŸti. Alman istihbaratı BND’nin, kullandıkları Zekeriya Öz ve Celal Kara’ya ‘ya iltica edin ya da artık burayı terk edin’ mesajı verdiÄŸini anlatmıştı.
 
PeÅŸlerine düştüğümüz hatta Almanya’daki açık adreslerini verdiÄŸimiz Öz ve Kara, sık sık Fransa ve Belçika’da tur atmaya baÅŸladı. Türk Interpolü, iki firari eski savcı hakkında kırmızı bülten baÅŸvurusunda bulundu. Interpol ise kırmızı bültene ‘gerek yok’ kararı verdi. Bu karar inanın hiç ÅŸaşırtmadı beni. Onca delil ve belgeyi yok saydılar.
 
Bu arada, BND, korumaya aldıkları Öz ve Kara’ya bu kararı iletti. Firari savcılar da bunun üzerine, Interpol’ün bu kararını dosyalarına koyarak Alman makamlarına baÅŸvurarak ‘iltica’ talebinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.